Ekstra nyhedsbrev

​Ekstra nyhedsbrev december 2017

Hvor er det bare så dejligt at se, hvor mange beboere, der pynter op med lys på altaner og i haver. I skal vide, at vi nyder at kigge på det, både os naboer, men også gæster til bebyggelsen. Det gælder både det meget farverige, det enkle, det spraglede og så det pompøse og luksuriøse . Det ser tydeligt, mange af jer gør rigtig meget ud af lyset her i den mørke tid. Og det skal I have stor tak for.

Vinteren er over os, og her i afdelingen sidder vores tidligere varmebekendtskab med EoN stadig i vores erindring….

Vi har jo fået en langt billigere varme, fordi varmen nu leveres af Vestforbrænding. Derudover har vi fået etableret ny udsugning, som gør at en stor del af varmen forbliver inde vores lejligheder.

Nogle beboere oplever, der kommer fugt på vinduerne og måske oven i købet lidt skimmelsvamp på væggene.

Og ganske enkelt, så er fugt og skimmelsvamp i netop vores lejligheder, et udtryk for vores forkerte udluftnings adfærd, intet andet. Med andre ord, du kan/skal selv gøre noget, for at ændre situationen.

Derfor kommer her nogle råd til dig, som gerne vil have et godt indeklima, holde varmeregningen nede, og undgå fugt og skimmelsvamp.

·​Sørg for at lufte godt ud – lav gennemtræk i boligen 5-10 minutter flere gange dagligt.

·​Du skal være ekstra omhyggelig med udluftningen på badeværelset og i køkkenet, når du har været i bad eller laver mad.

·​Tjek at udsugning og aftræk virker som det skal. Hold udsugningsventilerne i vægge åbne, og se efter at de fungerer og er rene. Kontakt ejendomskontoret, hvis du er i tvivl.

·​Hæng tøj til tørre udenfor eller brug en tørretumbler med kondensvirkning.

·​Hold den samme temperatur i alle rum i hjemmet. Temperaturen må ikke være lavere end 18 grader.

·​Skimmelsvampe kan gro i støv, hvis der er tilstrækkelig fugt, og ophobet støv kan indeholde svampesporer og andre svampedele, der kan genere allergikere. Jævnlig støvsugning fjerner svampedele og grobunden for nye svampe.

·​Hvis boligen er ældre eller dårligt isoleret (begge dele er aktuelt hos os), vil man ofte opleve at ydervæggene er betydeligt koldere end de indre vægge. I disse tilfælde er det vigtigt ikkeat placere møbler med fast bagside op ad væggen(ydervægge). Vi anbefaler min. 10 cm. mellem væg og møbel for at sikre luftcirkulation og undgå kondens.

·​Husk at tørre vægge/badekar/gulv i badeværelset af med en skraber eller et håndklæde. Hæng håndklædet til tørre udendørs.

·​Hvis der opstår vandskade, skal du sørge for at kontakte ejendomskontoret, så skaden kan blive udbedret hurtigst muligt.

Vidste du i øvrigt, at den gamle & varme luft i vores boliger, indeholder helt op til 60% fugt. Hvorimod ny og frisk/kold luft kun indeholder ca 10% fugt? Det er derfor en del nemmere og billigere at varme ny og frisk luft op….og tænk dig, hvor meget frisk luft, du kan få, helt uden at gå en tur…

Hvis du følger ovenstående råd, så vil du helt sikkert opleve et bedre indeklima i din lejlighed og samtidig kan du rent faktisk risikere at spare penge på varmeregningen.

Vi ønsker alle beboere en glædelig jul og rigtig godt 2018

Mange hilsner

Afdelingsbestyrelsen afd. 14

Ejendomskontor​

Ring: 44 97 85 97

Telefontid: ​Mandag - fredag: 07.00 – 09.00.

Vagtservice​

Ring: 43 69 00 96

Baldersbos vagtservice kan kontaktes i forbindelse med brand, pludselige og akutte rørsprængninger samt ved totalt strømsvigt.

Eskebjerggård & Måløvvang

Eskebjerggård 32, 1. sal tv., 2760 Måløv​

CVR: 48904912